Menu

Klubbens historie

Marstal Idrætsforening er stiftet 5. februar 1915. i daglig tale MIF.
 
Pionererne i stiftelsen var de såkaldte "fremmede", elektriker Charles Hansen, befragter Bernh. Nielsen, skomagermester Grandjean, købmand Hans Rasmussen, sejlmager Carl Rasmussen (Pelikanen) og fisker Anker Morsø.
 
Med fodbold ved Det Lille Hav på Eriks hale, blev grundstenen lagt, til den nuværende Marstal Idrætsforening. Det var vanskelige forhold at spille under, der var ingen indhegning og bolden røg tit i Østersøen. Senere blev vores nuværende, dejlige stadion anlagt. I 1952 blev det daværende klubhus bygget, dette er nu revet ned. Og så i 1972 blev vores nuværende klubhus bygget ved frivillig arbejdskraft og senere blev dette udvidet med en ny ekstra fløj.
I starten var der kun fodbold på programmet, men senere kom gymnastik, håndbold, badminton, bordtennis og tennis til. I 1989 sprang håndbolden ud af MIF, efter en del ballade og startede deres egen forening, MH 89.
 
I trediverne var foreningen foregangsklub, da et internationalt samarbejde blev indledt med tyske, norske og svenske klubber.
 
I 1966 startede man de berømte Grollefester på havnen i Marstal, for at skaffe penge til ungdomsarbejdet. Grollefesten blev senere flyttet op på stadion og er nu igen flyttet tilbage til havnen. Foreningen har gennem alle årene været med til at holde kæmpe fester for at skaffe penge til klubkassen. Bankospil, loppemarkeder, sponsor indtægter og mange andre arrangementer har været med til at holde klubben oven vande, økonomisk igennem mange år.
 
Marstal Idrætsforening er i dag Ærøs største idrætsforening med over 700 medlemmer. Alle vores afdelinger er særdeles aktive, derfor er vi en naturlig del af det ærøske og fynske forenings liv.
Foreningen udgiver medlemsbladet ”Mod Nye Mål” 3 gange om året.
 
Mange store klubber og hold har spillet på Marstal Stadion. Bronze holdet fra 1948, Vejle, OB, B 1909, Stjerneholdet, Brøndby og F.C. København, Viborg, Slagelse og Silkeborg, bare for at nævne nogle.
 
I efteråret 2007 fik klubben efter mange års kamp, en ny kamp og trænings bane på stadion. Foreningen står herefter godt rustet med baner de næste mange år.
 
 
Af Jan Laursen